Sponsor van de Week

Weekprogramma en recente resultaten

Klik hier voor een directe link naar de Jaaragenda.
               
      Week 9        
Maandag 24-2   De Taveerne 1 - Club 70 Beekman HPL 2    
Dinsdag  25-2   Bolwerk '81 6 - Club 70 Beekman HPL 3    
Woensdag  26-2   Club 70 Beekman HPL 2 - W.B.V. 7    
      Club 70 Beekman HPL 5 - Luto 2    
      Club 70 Beekman HPL 6 - Sportrust 1    
Vrijdag  28-2   Club 70 Beekman HPL 1 - W.B.V. 6    
      Club 70 Beekman HPL 4 - Sportrust 3    
               
      Week 7        
Maandag 10-2   De Taveerne 1 - Club 70 Beekman HPL 1   36-30
Donderdag  13-2   Het Koetshuys 1 - Club 70 Beekman HPL 6   41-26
Vrijdag  14-2   Club 70 Beekman HPL 3 - De Klipper 5   33-37
      Club 70 Beekman HPL 5 - Club 70 Beekman HPL 4   37-29

Clubkampioenschap 2019-2020

Het clubkampioenschap wordt dit jaar gespeeld op 14 en 15 maart.

Aanmeldingsformulier hangt vanaf woensdag 12 februari op ons mededelingenbord.

Met vriendelijke groet,

Jan Spruijt

Charles

In aanvulling van het berichtje van René en Wil , hierbij twee foto's van ons bezoekje. Je kunt zien dat het goed gaat met Charles . En aan zijn eetlust ligt het niet. Behalve het bloemetje heeft hij voor een paar maanden snoep gekregen.

Naast zoon Pieter, met zijn dochter Esmée, was alsmede zoon Eric, met dochter Robin, aanwezig. Het was een zeer aangenaam bezoek. En Charles heeft goeie hoop dat hij goed opknapt van deze terugval.

Jan Larsen

Verblijf Sint Jacob, centrum voor revalidatie, Schalkwijk.

Contact tussen Charles, de familie en Club '70 verloopt via Wil!!!

Haarlems Weekblad

Onze Jan Larsen heeft weer de regionale pers gehaald. In het kader van het project "Oorlog in mijn buurt", bedoeld om schoolgaande kinderen meer te vertellen over WO II, staat Jan samen met Beppie Bosboom in een mooi artikel in het Haarlems Nieuws & Weekblad op pagina 5. Zorg er voor deze editie in handen te krijgen! Zie ook zijn column aflevering 8 dd. 4 december 2019 over dit project.

Biljarten volgens systeem

BILJARTSYSTEMEN NOODZAKELIJK MAAR NIET ZALIGMAKEND….

Bij vooral het driebanden is systeemkennis een vereiste wil je mee kunnen met de huidige ontwikkelingen. Iedere spelsoort kent zijn patronen, zaken die je wel en vooral niet moet doen, maar bij de echte bandspelen (bandstoten/driebanden) is systeemkennis een must.

Kijk binnen Club70 naar de ontwikkeling van René, Remco, Peter en Walter en –in iets mindere mate- Tom. De laatste zag ik spelen in het gewest en hij speelde daar prima. Hij heeft kijk op de situatie, bleef erg kalm voor zijn doen (enorm pluspunt!!) en tikte zich naar de 2e plaats. Bij de mannen van team 6 ligt de lat nog iets hoger. Zij trainen regelmatig en verdiepen zich langzamerhand steeds verder in het Diamondsysteem. Met behulp van allerlei voor mij onnavolgbare berekeningen weet vooral Peter de Wit de lastigste patronen op te lossen, veelal via de losse band. Remco en René kijken en leren. Ook zij passen de systeemkennis steeds beter toe en een klein deel ervan behoort al toe aan automatisme!

Nu stel ik bovenaan dat het niet zaligmakend is. Welk systeem je ook toepast –er zijn er nogal wat- de man/vrouw met de keu in de hand zal het uiteindelijk toch moeten doen. Ieder patroon is in milli- of centimeters net effe anders; die drie ballen liggen nooit hetzelfde behalve bij de acquitstoot ALS de ballen echt zuiver worden opgelegd (zelfs daar mankeert het nog weleens aan). En dan komt het: afstoten, snelheid, zuiverheid, maximaal effect (vooral bij de “losse” patronen), het niet te omschrijven ‘gevoel’ van de speler op dat moment, dit speelt op ons niveau allemaal een rol die je zeker niet moet onderschatten.

En dan nog iets: laatst viel het mij bij Remco op dat hij zijn losse, makkelijke afstoot ondergeschikt maakte aan het systeem. Anders gezegd, hij liep uitsluitend nog te rekenen aan de tafel en “vergat” de rest. Gevolg? Weinig caramboles en oplopende frustratie. “Ik speel toch het systeem? Hoe kan dit nou mis zijn?” Naar mijn mening liet hij in die partij het systeem prevaleren boven zijn eigen inbreng. En op dat moment ben je niet meer jezelf aan de tafel en ga je bewust of onbewust forceren. En wat daar van komt kunt u net zo goed voorspellen als ik.

Ik leerde van Piet Liefting destijds dat er wel degelijk nuances zitten in iedere spelsoort en alle bijbehorende patronen en systemen. Ook mag je nooit je eigen inbreng onderschatten, je ervaring teniet doen en alles opofferen aan het systeem. “Haal de kersen uit de pap en doe daar je voordeel mee maar maak datgene wat je van nature prima doet nooit ondergeschikt aan welk systeem dan ook!” Aldus Liefting destijds aan het instructiebiljart bij Onder Ons Castricum.

Weet zeker dat de man die zelfs mij naar de eerste klasse kreeg gelijk had. Maak het systeem niet groter dan het is: een prachtig hulpmiddel ter ondersteuning van de enthousiaste, leergierige speler.

MdG

Nieuwe moyennes

Aan alle competitiespelers

Op basis van de resultaten in de eerste helft van dit seizoen zijn in Biljartpoint alle wijzigingen in de moyennes en de aantallen te maken caramboles verwerkt. Dit kan niet alleen een verhoging of verlaging van het aantal caramboles betekenen, maar ook een verandering in de spelersvolgorde per team. Kijk dus voor de eerste wedstrijd in januari goed na hoe die volgorde is bij je eigen team onder het kopje "huidig moyenne".

Rest mij nog alle leden heel fijne feestdagen te wensen en een prachtig, vooral gezond 2020!

Jan Spruijt

Nieuwjaarsfeest

De feestcommissie van Club '70 kondigt aan:

NIEUWJAARSFEEST

Woensdag 15 januari 2020 in het DSC (het vroegere Oliebollentoernooi).

Zie ook in de Jaaragenda de pagina Januari 2020.

Noteer de datum in uw (nieuwe) agenda.

Beste Leden,

Hierbij nodigen wij jullie uit voor een gezellige avond op 15 januari 2020 (voorheen oliebollen toernooi).

Graag willen wij weten of jullie met ons het nieuwe jaar willen inluiden.

Willen jullie ons zo spoedig mogelijk laten weten of je komt en met hoeveel, zodat wij verder kunnen gaan met onze planning.

Hartelijk dank voor jullie snelle reactie namens de feest commissie.

Wil Rosenhart en Carin de Jong