Sponsor van de Week 23

Vierde plaats

Het viel niet mee. We hebben het dan over de temperatuur, waarbij de Finale Klasse C2 in ons Biljartcentrum moest worden afgewerkt in het weekeinde van 26 mei 2018. De resultaten ook niet helemaal. Hoewel een vierde plaats van het gehele Gewest Noord-Holland mag er echt wel zijn. Volgend jaar mogelijk een plaatsje hoger voor Jim, Tom en Paul. Voor de resultaten ga naar Biljartpoint en dan via de volgende ingewikkelde route: Home/Competities KNBB en Collegabonden/KNBB Gewest West-Nederland/C2 Finale Afdeling Noord, of klik hier voor een directe link.

Zie voor de foto's (van Jos!) onze Fotosite, Album 43.

Dankbetuiging

Lid van Verdienste

Tijdens de Ledenvergadering van donderdag 26 april 2018 is Wil Rosenhart benoemd tot Lid van Verdienste van Club'70. Een totale, maar blije verrassing zoals Wil dat zelf omschreef.

Op onze fotosite een paar opnamen van deze verheugende ceremonie. Album 41.

Christel Willemse Kampioen Kaderbreed-toernooi Duinstreek 2018


Oegstgeest. Met het mooie weer in het tweede weekend van april als concurrent speelden zestien kadristen weer een geslaagd toernooi met verrassende titelkandidaten en Walgreen als winnaar.
In het Biljartcentrum Oegstgeest werd op zes tafels tegelijk gestreden voor een plek in de finalepoule die zondag beslissend zou zijn. Zowel op de vrijdagavond als op zaterdag waren er vele partijen in negen beurten. Wijnnobel kwam na een serie van 112 tot acht beurten en Ivo Opstal, dankzij een serie van 69, verbruikte zeven beurten. De kortste kwam op naam van Kind die dankzij een serie van 97 slechts vijf beurten nodig had. Absoluut de hoogste serie kwam van Filippo met 145 caramboles neo-kader. In poule A veroverde Hans Koolen de eerste plaats op moyennepercentage voor Ronald Filippo door zijn laatste partij in negen beurten te winnen. In poule B was dit Peter Walgreen (o.a. een serie 71) die Ivo Opstal (serie 69) net voor bleef en in poule C was het Christel Willemse die Gerard van de Voort op percentage versloeg.
Dit drietal ging op de zondag voor de “podiumplaatsen” en de andere drietallen voor hun plaats in het klassement. Dit zorgde voor een zondag vol sportieve strijd waarin nog menige fraaie prestatie werd gescoord waarvan Kind de beste dacht te zijn met: zes beurten met serie 98. Ivo Opstal verbeterde dit echter nog met een serie van 122 met partijwinst in vijf beurten. De belangstelling ging echter voornamelijk naar de finalepoule waar eerst Hans Koolen verloor van Peter Walgreen en vervolgens ook, in slechts 7 beurten met serie 76, verloor van Christel Willemse. De beslissing moest nu komen in de partij Willemse tegen Walgreen (beide 110). Christel leek goed op koers (na 8 beurten: 13-67) maar Walgreen trok weer bij met serie 38. Hierna sloop de spanning er in en was er een matige score. In beurt 17 beslechtte Christel de strijd en werd zo de nieuwe Kampioen Duinstreek Kaderbreed.
Een bijzondere en spannende afsluiting van een sfeervol toernooi waar het de spelers aan niets had ontbroken. Na deze ontknoping was het tijd voor de prijsuitreiking die in een geanimeerde sfeer plaats vond bij de bar en vergezeld ging van heerlijke snacks. Als organisator mocht Ben Duivenvoorde de trofee uitreiken aan Christel Willemse die tevens een hieraan gekoppelde dinerbon voor meerdere personen bij Van der Valk Sassenheim in ontvangst mocht nemen. Daarnaast was er namens de organiserende vereniging BCO voor iedere deelnemer een fles wijn als napratertje en een ingelijste foto van de hele spelersgroep met arbiters. Prestatie-wijn voor de kortste partij (5 beurten) was voor Danny Kind en die voor de hoogste serie (122 van 130) ging naar Ivo Opstal. Namens speler/Bakkerij Ketels kregen de deelnemers ook nog heerlijk gebak mee naar huis. Uiteraard werden de arbiters ook in het zonnetje gezet met wijn en foto en ook werd de geweldige inzet van het barpersoneel met een wijntje onderstreept. Bij monde van Louis Opstal werd dank uitgebracht voor de goede verzorging van het materiaal (Biljartcentrum Oegstgeest), wedstrijdleiding (BCO) én de inwendige mens (Stichting en Vereniging BCO). Hij had daarom attenties voor de vereniging BCO, wedstrijdleider Ben Duivenvoorde en ook werd de arbitersvereniging werd niet vergeten.
Samengevat kan geconcludeerd worden dat dit toernooi door de deelnemers als zeer geslaagd wordt ervaren en ook in de toekomst in deze format vervolgd moet worden.

 

 

Brons voor Christel Willemse op de european ladies cup libre groot in Frankrijk

De 50-jarige Francaise Magali Declunder, tienvoudig Europees kampioen in het vrij spel, won de Europese ladiesclub, die tegelijk met het Europees kampioenschap werd gespeeld. In de finale versloeg Declunder de één jaar oudere Nederlandse Monique van Exter met 150-26 in drie beurten na een slotserie van 103. Magali Declunder was in haar beste jaren onverslaanbaar in het vrij spel, speelde moyennes rond de 40, 50 en won onder meer Europese titels met Monique van Exter en de huidige Europese presidente Diane Wild op het podium. Op het vorige EK werd Declunder verslagen door Monique van Exter, die twee keer Europees kampioene was.

Team 2 Kampioen

Succes voor ons tweede team in de Districtscompetitie Libre Klasse C2.

Nipt, maar wel verdiend. Van harte gefeliciteerd Jim, Paul en Tom.

Om de eindstand te bekijken kunt u hier klikken. 

Laatste resultaten

Klik hier voor een directe link naar de Jaaragenda.
               
      Week 13        
ma. 26-3   Vriendenkring 2 - Club'70 6   26-36
di. 27-3   LUTO 2 - Club'70 4   36-19
wo. 28-3   LUTO 1 - Club'70 2   32-31
      Club'70 3 - ADO 2   18-36
vr. 30-3   Sport 2 - Club'70 1   35-24
      Club'70 5 - Centrum Haarlem 2   23-30
               
Hiermede zijn alle wedstrijden van het seizoen 2017-2018 gespeeld.

Sponsortoernooi 2018

Het duurt nog even, maar .....

willen alle leden onderstaande data reserveren in hun agenda. Per slot moeten wij onze gasten zo gezellig mogelijk partij geven in dit Nederlagentoernooi.

Het intekenformulier hangt in het DSC op ons informatiebord.