17. sep, 2013

Club '70 blijft mijn "Familie clubje"

Iedereen weet zo langzamerhand wel dat ik de neef ben van onze oprichter en eerste voorzitter Jan Willemse.

Hoe ik begon met biljarten laat zich raden. Natuurlijk bij Jan, mijn oom, in het café.

Toen mijn clubje S.V.V. (hetgeen stond voor Sociëteit Vereniging Vriendenkring) dat daar speelde zijn home dreigde kwijt te raken door de verkoop van het café, ging ik met mijn oom mee naar Haarlem Noord, in de Arnoldystraat bij Gé van der Kuijl.

S.V.V. moest toen samen gaan met biljartvereniging het Zwaantje, vanuit de buurt van het E.D.O. terrein. Deze vereniging had maar een paar leden en S.V.V. ook. Welke naam moest het krijgen? Samen besloot men beide oude namen te schrappen en de nieuwe fusieclub Club ’70 te noemen. Daar werd ik natuurlijk lid van.

Tot zover is alles duidelijk, maar ik krijg nog wel eens vragen hoe de familierelatie in elkaar zit. En het lijkt mij leuk om dat op deze plaats te vertellen.

Ik ben de enige zoon van Dien Willemse en Piet Jansen. Je ziet het al aan de naam van mijn moeder: Dien was de oudere zus van Jan Willemse.

Van jongst af aan zei ik dus Ome Jan tegen Jan Willemse.

Jan Willemse en zijn vrouw Stien en mijn moeder Dientje Jansen zaten in de horeca. Jan Willemse had zijn café/biljart op de hoek van de Leidsevaart – Kogelstraat en mijn moeder had een koffiehuis aan de Zandvoortselaan tegenover het station Heemstede-Aerdenhout.

Jan Willemse had naast twee oudere zussen ook nog een jongere broer Jaap en jongere zus.

Toen Jan Willemse besloot zijn café in de verkoop te doen, kreeg ik eerst het verzoek om de zaak van mijn oom door te zetten, maar ik was en ben nog steeds geen horeca man.

Tevens is het leuk te weten dat mijn zoon Pieter, die nu in het bestuur mijn taak als penningmeester heeft overgenomen, vernoemd is naar mijn vader, zijn grootvader.

Wie overigens nog even door wil denken, snapt nu dat Christel Willemse en ik volle neef en nicht zijn.

Intussen ben ik vele, vele jaren in het bestuur geweest. Het langst als penningmeester.

In 2005 werd ik benoemd als lid van verdienste van de vereniging. En in dit jaar 2010 bij mijn terugtreden, werd ik met algemene stemmen gekozen tot erelid van Club ’70.

Ik ben erg trots dat mijn zoon Pieter mijn taken in het bestuur heeft overgenomen.

Zo blijf Club ’70 voor mij nog steeds een beetje een “ familieclubje”

 

Geschreven door Charles Jansen Jubileumuitgave info Club’70 2010